vimmerby

De bästa hotellen i Vimmerby

vimmerby

Vimmerby är den lilla småländska byn som Astrid Lindgren växte upp i och som verkligen satt byn på Sverigekartan. Med mindre än tio tusen invånare och med ett läge en bit in från östkusten krävs det något extra för att locka till sig turister.

Det är ingen tvekan om att Vimmerby verkligen vaknar till liv under sommarhalvåret när Astrid Lindgrens Värld öppnat upp. Det finns en hel del andra saker att se och göra i Vimmerby och även om temaparken fyller en dag kan man lätt stanna några fler dagar och njuta av fiske, minigolf, bad och andra aktiviteter.

Det finns en handfull av hotell att välja mellan om du tänkt resa till Vimmerby. Det bästa är nästan alltid att övernatta och dagen efter besöka Astrid Lindgrens Värld om man kommer med bil. På så sätt slipper man stressa och barnen är utvilade från start. Efter besöket kan man sedan antingen bege sig vidare i hopp om att barnen somnar i bilen eller stanna ett par dagar till.

Att utse de bästa hotellen eller boendena  i en by som Vimmerby är svårt. Det finns en handfull av boenden med allt ifrån hotell till vandrarhem och B&B. De är liksom inte riktigt jämförbara eftersom de oftast riktar sig till olika resenärer med olika behov.

Det bästa du kan göra är att besöka en sida som t.ex.http://hotellvimmerby.nu/ där du faktiskt får en tydlig uppfattning om vilka hotell där finns och på så sätt hitta det bästa för dina behov.

Det finns boenden som ligger nära Astrid Lindgrens Värld, hotell som ligger centralt eller i utkanten. Avstånden mellan dessa är inte så gigantiska utan maximalt ett par kilometer.

Om du vill ta reda på vad där finns att göra under din vistelse i Vimmerby så hittar du massor med information på http://www.vimmerby.com/.