Alanya på natten!

Partyresa till Alanya

Alanya på natten!Alanya är ett riktigt häftigt resmål för de som gillar festa. Jag reste dit sommaren 2010 och räknar starkt med att komma tillbaka till Alanya i år igen. Alanya var väl egentligen det enda alternativet för oss eftersom det är så billigt att åka dit jämfört med andra party-öar i medelhavet och vi fick tag i en sista minuten resa för 2999kr per skalle. Det var iofs ospecifierat boende men vi hamnade på ett helt okej hotell, och dessutom hade vi inte tänkt spendera speciellt mycket tid där.

Hur som helst hade vi en sjukt trevlig resa med mycket fest 🙂 Det tar alltid ett par dagar med testande av nattklubbar innan man hittar ett ställe som verkligen passar en och det gjorde det för oss med. Jag tror slutet på dag 2 så trillade vi in på ett ställe som jag tyvärr glömt namnet på men det var riktigt schyst ställe med mycket svenskar och så spelade dem afterski musik 🙂 Det ligger granne med Alanyas största nattklubb Robin Hood, fast inte utmot hamnen utan bakom, mot bazaren.

Där rockade vi loss till klassiska låtar med massor av folk från norden. Jag varnar dock er för värmen för detta stället är extra varmt, eller var det då när vi var där. Dygnsura skjortor hade vi på oss – men det svalkade skönt på vägen hem mitt i natten och det var ju samma för alla andra 🙂

Robin Hood, James Dean och Bistro Bellman är alla väldigt populära ställen men spelar uttjatad musik och lever på att de är så stora. I mitt tycke suger dem och rekommenderar er verkligen att kolla runt och prova. Det som är så skönt med Alanya är att det finns så många nattklubbar och alla är samlade på ungefär samma ställe.

Tänker också avsluta med att säga att spriten inte är jättebillig i Turkiet, och det är svårt att hitta i vanliga butiker. Passa på att köp lite taxfree på flygplatsen så ni har att dricka på hotellet. Allt annat förrutom just alkohol är billigt i Turiket så planerar man rätt så blir hela resan ganska billig!

Ni hittar mer information om Alanya på www.reser.se som även listar billiga sista minuten resor till Alanya och andra resmål.