sista minuten

Sista Minuten Resor – Guide

Vill du ut och resa men har en dålig fantasi och en liten plånbok? Då kan en sista minuten-resa kanske vara något för dig. Sista minuten-resor är ofta betydligt billigare en ordinarie resor och i många fall kan det vara riktigt spännande att inte ha en aning om var man hamnar i förväg.

Ospecificerat boende
Av naturliga skäl finns det inte så mycket utrymme för planering inför resan eller tid att göra research om resmålet. I de allra flesta fall bokas en sista minuten-resa mellan 1–3 dagar innan dagen för avresa och i många fall är hotellet som du ska bo på ospecificerat i beskrivningen. Detta betyder att du på plats får veta på vilket hotell du ska bo på och har alltså i förväg ingen vetskap eller kontroll över ditt boende.

Positiv överraskning
I många fall kan det bli en positiv överraskning när du anländer då många i tursamma fall bli placerade på ett finare hotell än de kanske tänkt sig från början. Men ibland händer samma sak åt andra hållet; att du blir placerad på ett hotell som ligger lite under den standard som du hade väntat dig. Men i båda fall går det nästan alltid att göra något bra av resan oavsett vilket hotell du hamnar på.

Ofta oplanerat
Sista minuten resor passar dig som känner att du vill vara spontan och göra något roligt och oplanerat, samt passar det dig som har fått en plötslig lucka i vardagen och vill passa på att ta ut lite semester. Men oavsett vilket motiv du har för att resa med sista minuten är det i de allra flesta fall en oväntat positiv upplevelse och kanske blir din sista minuten-resa ett minne för resten av livet.