mobilt bredband på semestern

Ta inte med mobila bredbandet på din semester!

Låt ditt mobila bredband stanna hemma när du åker på semester. Det är helt onödigt att ha med sig mobilt bredband när du ska på semester idag. Det finns flera andra alternativ som är både billigare och säkrare när du vill surfa på internet under semestern. Genom att inte ta med ditt mobila bredband på semestern slipper du chocken av vad som troligtvis skulle varit enorm räkning när du kommer hem.

Idag erbjuder många hotell trådlöst internet till sina gäster. Ibland kostar det en mindre summa, som då sätts upp på ditt rum, eller om du har tur ingår det i kostnaden du redan betalt för rummet. Om hotellet inte har trådlöst internet, finns det ibland en dator du kan låna för att kolla till exempel e-postmeddelande eller nyheter.

I det fall att du är på en populär turistort brukar det inte vara några som helst problem att hitta ett internetcafé. På många internetcaféer behöver du enbart betala för den tiden du använder deras dator. Andra internetcaféer tar betalt per påbörjad halvtimme.

Oavsett vilket system internetcaféet har kommer du troligtvis undan med en liten summa jämfört med om du haft med ditt eget mobila bredband. Detta gäller framförallt om du tänkt läsa nyheterna på internet, då dessa brukar ha väldigt mycket bilder. När du använder ditt mobila bredband utomlands brukar du få betala för antalet nedladdade megabyte, en siffra som skjuter i höjden med till exempel tidningat såsom till exempel Aftonbladet eller Expressen.

Det enda undantaget är om du reser inom Sverige eller vet att du har ett bra avtal med din operatör om datatrafik i andra länder – då kan det vara aktuellt att ta med sitt mobila bredband!